JEK LONDONNING “MARTIN IDEN” HAMDA O‘TKIR HOSHIMOVNING “NUR BORKI, SOYA BOR” ROMANLARIDAGI POETIK VOSITALAR TAHLILI - Isakova , Barchinoy (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Mazkur maqolada amerika adabiyoti klassigi Jek London hamda o‘zbek adabiyoti namoyandasi O‘tkir Hoshimov qalamiga mansub ikki yirik asar qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot obyekti sifatida “Martin Iden” va “Nur borki, soya bor” romanlaridagi badiiy tasvir vositalari, simvolik obrazlar va psixologik tahlil usullari tanlangan. Maqolada har ikki adibning qahramon portretini yaratish, ijtimoiy muhitni tavsiflash hamda ichki kechinmalarni ifodalashda qo‘llagan metafora, antiteza va sarkazm kabi poetik vositalari misollar yordamida ochib beriladi.