BOZOR IQTISODIYOTI SHAROITIDA SANOAT KORXONALARIDA BOSHQARUV FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISHNING USTUVOR YO‘NALISHLARI - Yusupov, Nurillo (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2026)
Ushbu maqolada bozor iqtisodiyoti sharoitida sanoat korxonalarida boshqaruv faoliyatini takomillashtirishning asosiy tamoyillari va ustuvor yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Korxonada boshqaruv samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi strategik rejalashtirish, innovatsion boshqaruv, raqamlashtirish jarayonlari, inson resurslarini rivojlantirish, ichki nazorat va monitoring tizimlari hamda qaror qabul qilish mexanizmlarining modernizatsiya qilinishi masalalari yoritiladi. Tadqiqotda zamonaviy menejment texnologiyalari, avtomatlashtirish va axborot-kommunikatsiya tizimlarining boshqaruv faoliyatiga ta’siri tahlil etilib, sanoat korxonalarining raqobatbardoshligini oshirishda ushbu omillarning ahamiyati asoslab beriladi. Maqola boshqaruv tizimini takomillashtirishning amaliy mexanizmlari, ularning afzalliklari hamda sanoat korxonalari rivoji uchun strategik ahamiyatini ilmiy asosda yoritadi.