OLIY TA’LIM TIZIMIDA TALABALAR SOG‘LIG‘INI SAQLASHDA PSIXOLOGIK MASLAHAT VA PEDAGOGIK TRENINGLARNING ROLI - Xaqiqatbekov, Zafarbek (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu tezis oliy ta’lim muassasalarida talabalar sog‘lig‘ini saqlash va rivojlantirishda psixologik maslahat va pedagogik treninglarning ahamiyatini tizimli va ilmiy yondashuv orqali o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda talabalar psixofiziologik holatini yaxshilash, stress va psixologik zo‘riqishni kamaytirish, shuningdek, o‘quv jarayonida ijtimoiy va psixologik moslashuvni ta’minlashning samarali usullari tahlil qilindi. Tezisda psixologik maslahatlar va pedagogik treninglarning ta’lim sifatiga, talabalar sog‘lig‘i ko‘rsatkichlariga va akademik muvaffaqiyatlariga ta’siri, shuningdek, ularni samarali tashkil etish metodologiyasi o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari oliy ta’lim muassasalari pedagogik jamoasi, psixologlar va talabalar uchun amaliy tavsiyalar shaklida taqdim etilgan.