KRIPTO-AKTIVLAR ORQALI PUL YUVISHGA QARSHI KURASH: XALQARO HUQUQIY MEXANIZMLAR - G‘ulommamatova, Parvina (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu tadqiqotda kripto-aktivlar orqali amalga oshirilayotgan pul yuvish jarayonlari va ularga qarshi kurashning xalqaro huquqiy mexanizmlari tadqiq etiladi. Tadqiqotda Moliyaviy harakatlar guruhi (FATF) standartlari, Yevropa Ittifoqining MiCA reglamenti, Birlashgan Millatlar Tashkilotining konventsiyalari va blokcheyn tahlili texnologiyalarining roli koʻrib chiqiladi. Maqolada kripto-aktivlarning anonimlik xususiyatlari, mikserlash xizmatlarining huquqiy maqomi va virtual aktivlar xizmat koʻrsatuvchilari uchun belgilangan muvofiqlik talablari tahlil etiladi. Tadqiqot natijalarida xalqaro hamkorlik va harmonizatsiyalashgan regulyativ yondashuvlarning zarurligi asoslanadi.