YOSHLARDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISHNING TIBBIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - Fayziyeva , Nozima (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Mazkur maqolada yoshlarda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning tibbiy va pedagogik asoslari yoritilgan. Muallif tomonidan sog‘lom turmush tarzining fiziologik, psixologik va ijtimoiy komponentlari tizimli tahlil qilinib, ta’lim jarayonida valeologik yondashuv, sog‘lomlashtiruvchi texnologiyalar va interaktiv metodlar orqali yosh avlodning jismoniy hamda ma’naviy salomatligini mustahkamlash yo‘llari ilmiy asosda bayon etilgan.