MULTIMEDIALI ALOQA TARMOQLARIDA HUJUMLARNI ANIQLASHNING ILG‘OR TEXNOLOGIYALARI - Mirjalolova , Nargiza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu maqolada multimediali aloqa tarmoqlarida kiberhujumlarni aniqlashning ilg‘or texnologiyalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda multimedia oqimlari – audio, video va ma’lumotlar uzatish jarayonida yuzaga keladigan tahdidlarni erta aniqlash uchun zamonaviy intellektual yondashuvlar, jumladan, mashinaviy o‘rganish va sun’iy intellekt usullari qo‘llaniladi. Taklif etilgan texnologiyalar tarmoq xavfsizligini oshirish, uzatish sifatini barqaror saqlash hamda tizim ishonchliligini ta’minlashga qaratilgan