XOSHIMOTO TIREOIDITINING KECHISHIDA RUXNING O‘RNI - Urunbayeva , Dilorom; Xudaybergenova , Shaxnoza (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Tadqiqotning maqsadi - Qon tarkibidagi rux konsentratsiyasini qalqonsimon bezning funksional holatiga qarab baholash, rux bilan almashtiruvchi terapiyaning AITga ta’sirini o‘rganish, hamda qalqonsimon bezga qarshi antitanachalar titridagi o‘zgarishlarni aniqlash. Tadqiqot vazifalari: AIT bo‘lgan bemorlarning klinik-laborator va instrumental ko‘rsatkichlarini o‘rganish, qon mikroelementlarini tahlil qilish, q alqonsimon bezning funksional holatiga qarab, AIT bo‘lgan bemorlarda antioksidant tizimni tadqiq etish, klinik-laborator va instrumental ma’lumotlar o‘rtasidagi korrelyatsiyani aniqlash, rux bilan almashtiruvchi terapiyaning kasallik kechishiga ta’sirini o‘rganishdan iborat