KORRUPSIYANING TARIXAN SHAKLLANISHI VA TURLARI - Latipov , Sardor (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Mazkur maqolada korrupsiyaning zamonaviy jamiyatdagi xavfli ko‘rinishlari, ularning ijtimoiy-siyosiy va iqtisodiy oqibatlari hamda korrupsiyani turlarga ajratishning nazariy va amaliy yondashuvlari tahlil qilingan. Shuningdek, poraxo‘rlik, mijoz-homiylik aloqalari, tanish-bilishchilik va lobbizm kabi korrupsiya shakllari yoritilib, poraxo‘rlikning iqtisodiy rag‘bat va xarajatlarni kamaytirish vositasi sifatida qanday ishlashi tahlil qilingan. Bundan tashqari, korrupsiya turli darajadagi vakolatlar, mansabdorlarning resurslar ustidan nazorati va jamiyatdagi norasmiy munosabatlar orqali kuchayishi ko‘rsatilib, ularni tizimli ravishda aniqlash va tahlil qilish zarurligi asoslab berilgan