O‘ZBEKISTONDA GENDER TENGLIGINI TA’MINLASHDAGI JAMIYAT VA DAVLAT O‘RTASIDAGI DIALEKTIK MUNOSABATLAR - Gafurova , Munojat (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekistonda gender tengligini ta’minlash jarayonida jamiyat va davlat o‘rtasidagi dialektik munosabatlarni tahlil qiladi. Maqolada jamiyatning gender tengligiga bo‘lgan munosabati, davlatning gender siyosati va ularning o‘zaro ta’siri o‘rganiladi. O‘zbekistonda gender tengligini ta’minlashdagi muammolar va yechimlar tahlil qilinib, jamiyat va davlatning bu boradagi hamkorligining ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.