MILLIY O‘ZLIKNI TIKLASH JARAYONIDA EKOLOGIK TAFAKKUR VA SALOMATLIK QADRIYATLARI - Abdullayev , Sodiqjon (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Tezisda mustaqillikdan keyingi davrda milliy o‘zlikni tiklash jarayonida ekologik tafakkur va salomatlik qadriyatlarining tutgan o‘rni ijtimoiy-falsafiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Global ekologik muammolar fonida atrof-muhitga nisbatan mas’uliyatli munosabat shakllanishi, nafaqat tabiatga, balki inson salomatligiga nisbatan ongli yondashuvni ham talab etadi. Shu munosabat bilan tezisda ekologik madaniyat, biologik xilma-xillikni asrash, sog‘lom turmush tarzini qaror toptirish orqali jamiyatda barqaror salomatlik qadriyatlarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi