KICHIK TADBIRKORLIK SUB’EKTLARINING SUN’IY BO‘LINISh MUAMMOLARI - Toshtemirov , To‘lqin (YANGI DAVR ILM-FANI: INSON UCHUN INNOVATSION G‘OYA VA YECHIMLAR, 2025)
Mazkur tezisda kichik tadbirkorlik sub’ektlarini sun’iy bo‘linishini iqtisodiy oqibatlari tahlil qilingan bo‘lib, soliq yukini kamaytirish maqsadida soliq imtiyozlaridan foydalanish uchun kichik tadbirkorlik sub’ektlarini bo‘lish, tugatish, biriktirish davlat budjetiga, raqobatga, umumiy iqtisodiyotga salbiy ta’siri ochib beriladi. Shuningdek, tadbirkorlikni sun’iy bo‘linish holatini keltirib chiqaruvchi omillar, sun’iy bo‘linish belgilari, uning ijtimoiy-iqtisodiy munosabatlarga zarari, ushbu muammoni bartaraf etish yuzasidan takliflar ko‘rib chiqiladi