ISSIQXONADA HAVOSINI BUG‘LATIB SOVUTISH TIZIMI UCHUN SHAMOLLITGICH QURILMANING RATSIONAL ELEKTR PARAMETRLARINI ANIQLASH (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Maqolada ikki marta bug‘lanadigan sovutish tizimiga ega issiqxonaning dizayn sxemasi, so‘ngra nam havo kondensatsiyasi muhokama qilinadi. Issiqxona qismida sovutilgan havoning taqsimlanishi ko‘rsatilgan. Issiqxona maydonining optimal hajmi bug‘lanadigan sovutish tizimi tomonidan elektr energiyasining minimal iste’moli asosida aniqlandi. Nam paspaslar qismidan oldin va keyin harorat va namlik parametrlarini o‘lchash grafigi keltirilgan. Issiqxonaning "namlanuvchi katlamalar" ining ikki qismida harorat va namlik rejimini hisoblash amalga oshiriladi.