RAQAMLI TRANSFORMATSIYA VA SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA TA’LIMNI MODERNIZATSIYA QILISH (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida raqamli transformatsiya jarayonlari va sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining integratsiyasi masalalari keng ko‘lamda tahlil qilinadi. Muallif raqamli vositalar va SI asosida shakllanayotgan yangi o‘quv muhiti, ta’lim sifatiga ta’sir etuvchi omillar, mavjud imkoniyatlar va muammolarni aniqlaydi. Xususan, O‘zbekiston ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan raqamlashtirish siyosati, normativ hujjatlar va ilg‘or amaliyotlar sharhlanadi. Maqolada raqamli transformatsiyaning afzalliklari bilan birga, uning salbiy jihatlari ham yoritilgan.