O‘ZBEKISTON TARAQQIYOT STRATEGIYASI DOIRASIDA INGLIZ TILINI O‘QITISHDA NEYROLINGVISTIK YONDASHUVLARNING INSON KAPITALI RIVOJLANISHIGA TA’SIRI (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi doirasida ingliz tilini o‘qitishda neyrolingvistik yondashuvlarning qo‘llanilishi va uning inson kapitalini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Til va miyaning o‘zaro ta’siri asosida shakllanadigan neyrolingvistik metodlar o‘quvchilarning kognitiv salohiyatini oshirish, tanqidiy fikrlashni rivojlantirish va ta’lim samaradorligini kuchaytirishga xizmat qiladi. Ushbu yondashuv ta’lim sifatini oshirish orqali inson kapitalining raqobatbardoshligini mustahkamlashda muhim omil sifatida qaraladi.