SAAD ZAGLUL BOSHCHILIGIDA MISRLIKLARNING MUSTAQILLIK UCHUN KURASHI (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Birinchi jahon urushidan so‘ng Misr xalqi mustaqillik uchun kurashib Saad Zaglul boshchiligida keng namoyish harakatlarini olib borishdi. U asos solgan “Vafd” partiyasi mazkur qarshilik harakatida muhum rol o‘ynaganligi hamda ushbu davrda misrliklarning birdan bir najot tashkiloti bo‘lganligi yoritib o‘tilgan. Shuningdek, Saad Zaglulning boshqaruv borasida qilgan ishlari keltirilgan.