(untitled) (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada fuqarolarning yuridik yordam olish huquqi inson huquqlarining ajralmas qismi va adolatli sudlovning kafolati sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu huquqning nazariy-huquqiy asoslari, xalqaro va milliy me’yoriy hujjatlardagi o‘rni hamda O‘zbekiston amaliyotida uning ta’minlanish darajasi tahliliy yondashuv asosida o‘rganiladi. BMT, UNDP, OECD, World Justice Project kabi xalqaro tashkilotlarning ma’lumotlari asosida yuridik yordam institutining xalqaro standartlari va ularning milliy tizim bilan muvofiqlik darajasi solishtiriladi. Maqolada O‘zbekistonda yuridik yordam markazlari faoliyatining kengayishi, advokatura institutining mustahkamlanishi hamda huquqiy xizmatlarning raqamlashtirilishi jarayonlari yoritiladi. Tadqiqot yakunida yuridik yordam tizimini yanada takomillashtirish, xalqaro tajribani milliy amaliyotga moslashtirish va fuqarolarning adolatga erishish imkoniyatlarini kengaytirish bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqiladi.