(untitled) (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Maqolada J. K. Roulingning “Harry Potter” asarlarida uchraydigan afsun va sehr-joduga oid leksik birliklarning lingvokulturologik va konseptual xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda “incantation”, “spell”, “charm”, “curse” kabi birliklarning semantik farqlari, ularning madaniy va psixologik mohiyati, shuningdek, ingliz xalqining afsun va sakral tafakkuri bilan bog‘liqligi yoritilgan. Maqolada afsunlarning rituallar, imo-ishoralar, sehrli buyumlar va iroda kuchi orqali namoyon bo‘lishi “Harry Potter” asarlari misolida ko‘rsatib berilgan.