(untitled) (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Maqolada raqamli ta’lim muhitida tinglab tushunish ko‘nikmasini o‘qitishning metodik yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Tinglashning faol tabiatiga hamda an’anaviy va raqamli usullarni uyg‘unlashtirish ahamiyatiga urg‘u beriladi. Aralash ta’lim, vazifaga asoslangan ta’lim, differensiallashgan ta’lim va hamkorlikda o‘qitish kabi yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, skeffolding, faol tinglash va fikr-mulohaza kabi raqamli vositalar va strategiyalar tinglab tushunish ko‘nikmasini rivojlantirish samaradorligini oshirishdagi o‘rniga alohida e’tibor qaratilgan.