(untitled) (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida mediatsiya institutini tartibga solish bilan bog‘liq ayrim muammolar yoritilgan. Xususan, mediatsiya kelishuvi ijrosini ta’minlash mexanizmining mavjud emasligi, xalqaro mediatsiya kelishuvlarini tan olish va ijro etish bo‘yicha yagona huquqiy tartibning yo‘qligi kabi masalalar tahlil qilingan. Shuningdek, Singapur mediatsiya konvensiyasining ahamiyati hamda texnologiyalar taraqqiyotining mediatsiya jarayoniga ta’siri haqida so‘z yuritiladi. Muallif mediatsiyaning huquqiy bazasini takomillashtirish va nizolarni hal qilishda uning samaradorligini oshirish zarurligini ta’kidlaydi.