(untitled) (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Ushbu tezisda kichik tadbirkorlik subyektlarini rivojlantirishda texnologik innovatsiyalarning tutgan o‘rni tahlil qilingan. Bugungi raqamli iqtisodiyot sharoitida kichik biznes subyektlari oldida turgan muhim vazifalardan biri — ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va raqobatbardosh mahsulotlar yaratish hisoblanadi. Tezisda innovatsion texnologiyalarni qo‘llash yo‘llari, ularning iqtisodiy samarasi, xalqaro tajribalar, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar yoritilgan. Shuningdek, kichik tadbirkorlikning texnologik rivojlanishini rag‘batlantirishga qaratilgan davlat siyosatining ahamiyati ham ochib berilgan.