(untitled) (ИССЛЕДОВАНИЯ ПО ПРИОРИТЕТНЫМ НАПРАВЛЕНИЯМ СТРАТЕГИИ РАЗВИТИЯ УЗБЕКИСТАНА, 2025)
Birinchi jahon urushidan so‘ng Misr xalqi mustaqillik uchun kurashib Saad Zaglul boshchiligida keng namoyish harakatlarini olib borishdi. U asos solgan “Vafd” partiyasi mazkur qarshilik harakatida muhum rol o‘ynaganligi hamda ushbu davrda misrliklarning birdan bir najot tashkiloti bo‘lganligi yoritib o‘tilgan. Shuningdek, Saad Zaglulning boshqaruv borasida qilgan ishlari keltirilgan.